П`ятниця, 29.Березня.2024, 3:36 AMВітаю Вас Гість | RSS
Рубанська ЗОШ І-ІІІ ступенів
Меню сайту
Категорії розділу
Шкільні новини [4]
Тут ви дізнаєтесь про всі події, які відбуваються в школі.
Наше опитування
Хто відвідував наш сайт?
Всього відповідей: 6
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » Архів новин

ІХ МІЖНАРОДНИЙ МОВНО-ЛІТЕРАТУРНИЙ КОНКУРС УЧНІВСЬКОЇ ТА СТУДЕНТСЬКОЇ МОЛОДІ ІМЕНІ ТАРАСА ШЕВЧЕНКА

Міжнародний мовно-літературний конкурс учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка – щорічний загальнонаціональний захід, спрямований на підвищення рівня знань з української мови і літератури, рідних мов і літератур, виховання у молодого покоління любові до мов українського народу, забезпечення їх всебічного розвитку. Це свято рідного слова, можливість перевірити свої знання і сили, відчути власну причетність до великої когорти шанувальників творчості Кобзаря, свято знань, яке об’єднує навколо української мови талановитих учнів, студентську молодь, педагогів, батьків. Немає сумніву, що захід сприяє згуртованості суспільства навколо національної ідеї, вихованню у підростаючого покоління любові до рідної мови, зростанню авторитету України у світі.

... Читати далі »

Переглядів: 148 | Додав: krav9enko69 | Дата: 31.Жовтня.2018 | Коментарі (0)

Серце віддаємо учителю

Слова щирої шани, сердечної вдячностi звучати на святі «Серце віддаємо учителю», підготовленому членами учнівського комітету під керівництвом Євгенії Астахової-Сиволозької .

Праця вчителя мудра i благородна. Розум, серце, душу, здоров’я впродовж усiх рокiв ви вiддаєте своїм вихованцям. Як мама, проводжаючи дiтей в дорогу, вiддає з рушником частинку свого серця, щоб зiгрiвало воно на життєвих перехрестях, так i ви передаєте з частинкою серця знання. Мабуть, велике воно, учительське серце, раз на стiльки вистачає його…

... Читати далі »

Переглядів: 133 | Додав: krav9enko69 | Дата: 20.Жовтня.2018 | Коментарі (0)

ЛЮДИНА ПОЧИНАЄТЬСЯ З ДОБРА

28 вересня 2018 року виповнилося 100 років від дня народження видатного педагога сучасності, вченого, громадського діяча Василя Олександровича Сухомлинського.

Творчість та педагогічну спадщину славетного педагога-гуманіста, педагога-практика ХХ століття важко переоцінити. Образ учителя в сучасних умовах зазнає значної трансформації і знаходиться в залежності від соціально-культурних змін, що відбуваються в суспільстві. Гуманістичні ідеї Сухомлинського – це ідеї майбутнього. Педагогічні надбання Василя Олександровича з кожним роком привертають все більшу увагу науковців як у нашій країні, так і за кордоном. Розроблена українським практиком педагогічна система збагатила педагогічну науку новаторськими ідеями й положеннями, значно розширила теорію та освітню виховну практику і була своєрідним революційним ет ... Читати далі »

Переглядів: 139 | Додав: krav9enko69 | Дата: 20.Жовтня.2018 | Коментарі (0)

Героїв країна – моя Україна!

 

Україна з початку свого існування змушена була боротися із зовнішніми та внутрішніми ворогами за свою територію та незалежність. Починаючи з Київської Русі і аж до сьогодні, українцям доводиться зі зброєю в руках відстоювати свою землю. Наша історія – це історія мужнього народу, що віками боровся за свою волю, щастя, незалежність.

 

З метою виховування поваги до захисників української землі, до історичного минулого своєї держави, формування почуття патріотизму, національної свідомості та гордості за свою Батьківщину, інтерес до герої ... Читати далі »

Переглядів: 143 | Додав: krav9enko69 | Дата: 18.Жовтня.2018 | Коментарі (0)

Головною подією цього навчального року безперечно є старт реформи «Нова українська школа», метою якої є створення нового освітнього середовища та нового змісту освіти для учнів 1 класу.

З 3 вересня 2018 року першачки навчаються за новим Державним стандартом. Для учнів придбали сучасне обладнання, зокрема одномісні парти, дидактичні матеріали, а також комп’ютерне обладнання.

... Читати далі »

Переглядів: 146 | Додав: krav9enko69 | Дата: 29.Вересня.2018 | Коментарі (0)

День визволення села

З метою формування патріотичної свідомості, залучення молоді до суспільно значущої діяльності, закріплення знань учнів про події ІІ Світової війни та про визволення рідного села від нацистських загарбників у Рубанській ЗОШ І – ІІІ ступенів 13 вересня 2018 року проведено урок - спогад «Це потрібно не мертвим – це потрібно живим», підготовлений учнівським комітетом під керівництвом заступника директора з навчально-виховної роботи Нескуби Л.М.

Захід був проведений біля братської могили. У ній похована рота «сибіряків» - 70 чоловік, які загинули під час визволення села.

У заході були використані спогади жителів села, які пережили страшні часи окупації. На жаль, всі вони нині покійні. Ці спогади записала від наших прабабусь та прадідів учитель-пенсіонер, яка довгий час керувала шкільним гуртком «Пам’ять», Коваленко Наталія Михайлівна. Прозвучали поетичні рядки М.Сома, О.Богачук, Р.Гамзатова ... Читати далі »

Переглядів: 135 | Додав: krav9enko69 | Дата: 19.Вересня.2018 | Коментарі (0)

День вишиванки в Рубанській ЗОШ І-ІІІ ступенів

Всеукраїнське свято – День вишиванки, яке проводиться щороку в третій четвер травня, а цьогоріч припало на 17 травня, покликане зберегти започатковані в давні часи народні традиції творення та носіння етнічного вишитого одягу.

Не лише учні, а й учителі Рубанської ЗОШ І-ІІІ ступенів активно долучилися до свята, вбачаючи його суть саме в тому, щоб одягнути вишиванку, аби показати свою єдність і солідарність з усім своїм народом. Вишиванка – символ, який об’єднує українців, незалежно від мови, якою вони спілкуються, віросповідання чи політичних поглядів. Щоб розширити знання дітей про наші традиції, обряди, культуру та історію, учителем української мови та літератури було проведено літературно-музичну композицію «Вишиванко моя, вишиванко». Учні підготували цікаві повідомлення з історії вишивки, ліричні твори відомих українських поетів та композиторів про один із оберегів українського народу &nd ... Читати далі »

Переглядів: 177 | Додав: krav9enko69 | Дата: 18.Травня.2018 | Коментарі (0)

СВЯТКУВАННЯ ДНЯ МАТЕРІ

День матері – це величне свято, адже все в світі починається з мами, її теплих рук, доброї казки, ніжної колискової. Це чудова нагода допомогти дітям усвідомити та висловити свою любов і вдячність до найдорожчих людей. Тому і готували другокласники свято для мам «Три матусі» з особливим теплом і турботою.

Як і годиться в нас на Україні, вітали своїх неньок хлібом і сіллю на українському рушникові. Ліричні пісні, вірші, діалоги, інсценізація казки, частівки, ігри, конкурси з активною участю мам створили святковий настрій і наповнили цей день незабутніми враженнями. Очі як мам, так і дітей світилися любов’ю і добротою, людяністю і співпереживанням, повагою і шаною один до одного. А це, мабуть, найвища нагорода, коли між батьками і дітьми панує душевне тепло і затишок.

... Читати далі »

Переглядів: 138 | Додав: krav9enko69 | Дата: 17.Травня.2018 | Коментарі (0)

9 травня Україна відзначає 73 річницю перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

Учні Рубанської ЗОШ І –ІІІ ступенів вшанували пам'ять загиблих воїнів в роки Другої світової війни під гаслом: "1939-1945. Пам`ятаємо! Перемагаємо".

В нашій історії цей день є символами героїчного минулого, величі духу і мужності людей, які пройшли вогняними шляхами жорстокої війни, пережили тягар воєнного лихоліття і звільнили рідну землю від нацизму, виборовши славетну Перемогу у жорстокій битві між Добром і Злом. Пройшло 73 роки і сьогодні знову над нашою Україною чорні хмари війни! І знову на Сході держави тисячі мужніх воїнів боронять нашу незалежність і суверенітет в новій, вже російсько – українській війні, і знову гинуть кращі сини та доньки України. 3845 сторінок в Книзі Пам’яті Полеглих за Україну – це свідчення Мужності та Героїзму українського воїна, незламності нашого духу та готовності до самопожертви!

І в ці святі дні ми ни ... Читати далі »

Переглядів: 145 | Додав: krav9enko69 | Дата: 11.Травня.2018 | Коментарі (0)

Вивчення навчальних предметів у школі відбувається не лише на уроках. Значну роль у формуванні інтересу до предмета відіграють і предметні тижні. З 23 по 27 квітня 2018 року в Рубанській ЗОШ І-ІІІ ступенів вчителем географії та біології Астаховою-Сиволозькою Є.П. був проведений тиждень біології та екології, метою якого було навчити дітей відчувати, розуміти та оберігати надзвичайну красу природи, розвинути почуття відповідального ставлення до природи.

Вже стало доброю традицією у школі проводити тиждень біології в період квітучої первоцвітами весни, прильоту птахів, впорядкування квітників, висаджування кущів та дерев. Поряд з тим учні мають можливість проводити спостереження в природі, відпочивати, брати участь в біологічних конкурсах, а також рухливих іграх.

У рамках тижня були проведені заходи, спрямовані на формування в підростаючого покоління природоохоронних навичок, пізнавальних інтересів, прищеплення елементарних понять екологічної культури. Це загальношкільн ... Читати далі »

Переглядів: 152 | Додав: krav9enko69 | Дата: 11.Травня.2018 | Коментарі (0)

« 1 2 3 »
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Березень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Архів записів
Друзі сайту